Перейти до вмісту

21 жовтня 2021 р. о 13. 00 год. в рамках вивчення дисципліни «Методика викладання психологічних дисциплін у вищій школі» (третій рівень – доктор філософії) та «Педагогіка і психологія вищої школи» (другий магістерський рівень) відбулася відкрита англомовна zoom-лекція на тему: «PSYCHOLOGY of stress in pedagogical activity» .

Лекцію представили: доцент, кандидат педагогічних наук Варгата Оксана Валеріівна та здобувачі другого магістерського рівня Ковальова Олександра та Бахтігозіна Дінара.

На лекції були присутні декан факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту Павлюк Євген Олександрович, викладачі, аспіранти, магістри та запрошенні гості.

На початку лекції кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки Варгата Оксана Валеріївна розкрила актуальність дослідження психології професійного стресу, шляхи і засоби його корекції та профілактики.

Студентка магістратури Ковальова Олександра розкрила міфи і факти про стрес, основні ознаки та види стресів. Бахтігозіна Дінара повідомила про основні стадії та динаміку стресу, адже коли людина потрапляє у стресову ситуацію і намагається адаптуватися до впливу стресу, цей процес, згідно з дослідженнями Г. Сельє, проходить три стадії (тривожності, резистентності та виснаження).

Доповідачі показали високий рівень володіння англійською мовою на професійну тематику під час презентації лекції, довели матеріал заняття англійською мовою до слухачів в доступній формі, а також проявили високу професійну компетентність. Лекція проходила в інтерактивній формі; аспіранти та магістранти приймали активну участь в обговоренні окремих питань, використовуючи англійську мову.

Високий рівень занять такого формату доводить, що завдяки нашим викладачам та здобувачам університет успішно адаптується до європейського освітнього простору.

Дякуємо усім учасникам, що долучилися, та сподіваємося зустрітися знову на наступних лекціях!

Варгата Оксана,
кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри психології та педагогіки