Перейти до вмісту

Cтуденти-психологи третього курсу мандрували «Буковинським променадом»

 20.10.2018 студенти-психологи третього курсу разом з куратором Руденок Аллою Іванівною та викладачами університету мандрували «Буковинським променадом».Неймовірне враження справив величний ансамбль – Резиденція митрополитів Буковини та Далмації, де нині розташований Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Завдяки професійному екскурсоводу ознайомились з історією та архітектурою цього університету. Цей архітектурний ансамбль захоплює довершеністю і гармонією композиції. Він по праву є перлиною не тільки Чернівців, а й усієї України.

Оглядаючи визначні місця Чернівців, насолоджувались архітектурою міської ратуші, витонченою красою художнього музею, Свято-Духівського собору, костелу Пречистого Серця Ісуса. Романтичні відчуття навіяла прогулянка колишньою вулицею Панська, а нині – Ольги Кобилянської, досить довга й повністю пішохідна. На ній розташовані численні кафе й ресторани, крамниці, польський, румунський та німецький народні доми. Місцеві жителі своє місто Чернівці називають українською Прагою.Після насиченої прогулянки Чернівцями відвідали Хотинську фортецю. Вона мала надзвичайний вигляд з неймовірними краєвидами навколо. Того денний туман ще більше прикрасив пагорби та долини, що оточували фортецю.

Звичайно такої чудової та атмосферної поїздки не вдалось би без відповідальних організаторів та цікавих екскурсоводів. За це ми їм дякуємо.