Перейти до вмісту

На базі обласної бібліотеки ім. Шевченка було проведено просвітницько-консультативний захід з батьками дітей дошкільного віку та працівниками бібліотеки

14 травня на базі обласної бібліотеки ім. Шевченка доцентом кафедри психології та педагогіки Береговою Н. П. у взаємодії зі студентами 3 курсу було проведено просвітницько-консультативний захід з батьками дітей дошкільного віку та працівниками бібліотеки. Тема зустрічі – «Батьківська гіперопіка: як не нашкодити собі і дитині». Обговорювалися питання: гіперопіка як стиль виховання дитини в сімї, причини гіперопікуваної поведінки батьків, ознаки прояву гіперопіки та її вплив на розвиток дитини, рекомендації для батьків, у яких в сімейному вихованні проявляються елементи систематичного потурання та надмірної турботи.
Тестування, перегляд відеоматеріалів, практичні ситуації та рекомендації фахівця – все це стане у нагоді батькам та допоможе уникнути гіперопіки щодо власних дітей.

Тим часом малюки також не сумували. Вони прослухали казочку “Маша та ведмідь”, грали у рухливі та розвиваючі ігри, танцювали під веселу пісеньку “Булька”, гойдалися у кріслі-гойдалці, складали високі вежі із кубиків.

Зустріч була проведена в теплій та довірливій атмосфері, в ході якої учасники зустрічі мали можливість дізнатись багато цікавої та корисної інформації, обговорити безліч запитань щодо повноцінного психічного розвитку дитини.