Перейти до вмісту

Повідомлення від гуртківців «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами»

19 лютого 2021 року члени гуртка «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами» мали змогу отримати цінну інформацію від провідного фахівця Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру (НРЦ) Хмельницької обласної ради Цигановської Ольги Олександрівни.

Ольга Олександрівна вже понад 14 років працює вчителем-дефектологом дошкільної групи цього закладу. Вона люб’язно погодилась провести екскурсію по сайту НРЦ (http://bnrc-kam-pod.at.ua/index/administracija/0-151). Зауважила, що це заклад середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку. Центр має дошкільні групи, спеціальну школу І-ІІ ступенів, відділення корекційно-розвиткової роботи та інтернат з частковим або повним утриманням вихованців.

Більш детально Ольга Олександрівна розповіла про роботу дошкільних груп Центру. На даний момент в Центрі є 3 дошкільних групи: група короткотривалого перебування і 2 групи денного перебування. Робота груп організована за такими нозологіями: порушення опорно-рухового апарату у поєднанні з тяжкими порушеннями мовлення; інтелектуальні порушення у поєднанні з тяжкими порушеннями мовлення; затримка психічного розвитку у поєднанні з тяжкими порушеннями мовлення.

Особливу увагу звернула на відділення корекційно-розвиткової роботи, діяльність якого спрямована на реабілітацію основного і вторинного порушень, а також профілактику супутніх захворювань.

Ольга Олександрівна поділилася багаторічним практичним досвідом роботи з такими дітьми. Професійно та грунтовно відповіла на усі запитання студентів-психологів.

Висловлюємо свою щиру вдячність Ользі Олександрівні за надану інформацію та бажаємо нових звершень й здійснення всіх задумів!

Інформацію подала керівник гуртка Руденок Алла Іванівна