Перейти до вмісту

Наш гість, сертифіковний коуч (більше 5 років практики) Юлія Демченко (м. Київ)

 21.04.2021 напередодні Дня психолога та в рамках навчального предмету «Основи коучингу», була запрошена гість, сертифіковний коуч (більше 5 років практики) Юлія Демченко (м. Київ). Участь в гостьовій парі взяли магістри психології та бакалаври 4-го курсу.

Пані Юлія поділилась зі студентами своїми знаннями, щодо різних видів коучингу. Розкрила особливості діяльності коуча в різних сферах життя. Навела приклади специфіки роботи з директорами компаній, з топ-менеджерами та працівниками компанії.

По суті, коучинг нова стратегія роботи з людиною, яка використовується не стільки для консультацій та професійного навчання, скільки для розвитку творчого потенціалу, допомоги в постановці нових цілей, що виходять за рамки звичного сприйняття дійсності. У певному сенсі “мета” – це найважливіше у коучингу, адже, в принципі, все підпорядковано її досягненню.

В ході діалогу студенти усвідомили, що основна мета коучингу – подолання різних труднощів на роботі та в житті шляхом розвитку, самовдосконалення особистості. Коуч допомагає клієнту самому вирішити свої проблеми, дає можливість побачити, як краще діяти, задаючи питання, які дозволяють людині подивитися на ситуацію з іншого боку. Адже найчастіше люди не можуть самостійно відмовитися від звичного сприйняття своїх проблем.