Перейти до вмісту

Онлайн семінари з творчої бібліотерапії

20 травня 2021 року доцент кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету Подкоритова Лариса на запрошення методиста і психолога Олени Луценко провела арттерапевтичне заняття онлайн «Цілюща сила слова» (фрагмент з авторського тренінгу «Писання як спосіб самозцілення і допомоги»). Заняття було організоване Методичним відділом Комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський міський будинок учителя» у співпраці з ВГО «Арт-терапевтична асоціація».

Ведуча коротко розповіла про писання як творчу форму бібліотерапії та запропонувала свою авторську арттерапевтичну вправу «Текст…Малюнок…Текст».

Виконуючі вправу, учасниці заняття переживали глибинне самопізнання та усвідомлення, отримали заряд позитивних емоцій.

Подібний онлайн методичний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів м. Львова про можливості писання для самодопомоги та самозцілення було проведено Л. Подкоритовою і 19 лютого 2021 на запрошення консультанта Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова Лідії Боженко.

Учасники й учасниці обох арттерапевтичних занять створювали власні тексти: хоку, поетичну прозу, вірші, маленькі оповідання, афоризми, філософські есе. Кожен твір мав свою унікальну цінність та особливий характер.

Завдяки організаторкам та учасникам зустрічі були сповнені атмосфери творчого натхнення, тепла, відкритості і взаємопідтримки.

Такі заходи сприяють поширенню психологічних знань, професійному та особистому розвитку усіх його учасників – слухачів, організаторів, ведучих, а також налагодженню професійних зв’язків.

Дякуємо київським і львівським колегам за плідну співпрацю і сподіваємось на подальшу співпрацю з Центром професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова, Методичним відділом Комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський міський будинок учителя» (м. Київ), та ВГО «Арт-терапевтична асоціація».

Арртерапевтичне заняття «Цілюща сила слова», організоване Методичним відділом Комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський міський будинок учителя» у співпраці з ВГО «Арт-терапевтична асоціація»

Методичний семінар для практичних психологів та соціальних педагогів м. Львова про можливості писання для самодопомоги та самозцілення