Перейти до вмісту

Запрошення до редколегії наукового фахового видання з психології як чергове визнання здобутків наших фахівців

Практика свідчить, що одним із чинників модернізації вітчизняної вищої освіти є її адаптація до міжнародних стандартів у сфері освіти і науки. Повною мірою це стосується і формування Переліку наукових фахових видань України, які покликані сприяти розвитку вітчизняного наукового потенціалу та інтеграції його у світовий науковий простір. У зв’язку з цим суттєво підвищилися вимоги до складу редакційних колегій видань.

Кожен вчений, включаючи головного редактора видання, повинен мати певну кількість публікацій за останні п’ять років, або не менше семи публікацій за останні п’ятнадцять років, у тому числі не менше однієї за останні три роки (як публікації, в даному пункті враховуються статті, монографії, розділи монографій, що відповідають науковому профілю видання, опубліковані щонайменше у двох різних виданнях, які включені в Web of Science Core Collection або Scopus, або (у випадку монографій або розділів монографій) видані міжнародними видавництвами, що входять до категорій A, B, або C за класифікацією SENSE.

Зважаючи на сказане вище, запрошення доктора психологічних наук, професора Потапчука Є.М. до редколегії наукового фахового журналу «Науковий вісник Сіверщини. Серія: Освіта. Соціальні та поведінкові науки», яке надійшло від керівництва АКАДЕМІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПЕНІТЕНЦІАРНОЇ СЛУЖБИ (м. Чернігів), є свідченням визнання наукових здобутків представників психологічної школи Хмельницького національного університету. Як очільник цієї школи, Євген Михайлович своїм прикладом надихає психологів до розвитку та самовдосконалення. Доречно зазначити, що він вже кілька років являється членом редакційної колегії журналу European Journal of Education and Applied Psychology (Vienna, Austria).

Не зважаючи на труднощі, пов’язанні з публікацією статей з психології у виданнях, які включені в Web of Science Core Collection або Scopus, професор Євген Потапчук має у співавторстві три статті в Web of Science і одну – в Scopus. За його ініціативою у 2021 році було видано колективну монографію «Теорія та практика формування особистості як суб’єкта самотворення і самозбереження». Також йому належить авторство та співавторство 12 творів наукового характеру, на які отримано свідоцтва про реєстрацію авторського права.

Зараз Євген Михайлович разом з однодумцями активно працює над випуском наукового журналу з психології, який поповнить перелік наукових видань Хмельницького національного університету. Щиро бажаємо вдалого втілення задуманого, нових наукових здобутків та міжнародного визнання для науково-психологічної школи Хмельницького національного університету.

Кафедра психології та педагогіки