Перейти до вмісту

Онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія з експертом, рецензентом англомовних наукових журналів, автором книги «Шлях до Scopus’у» Юлією Шутяк

12 лютого 2021 р. відбулася гостьова лекція у форматі онлайн-зустрічі з експертом з оцінювання наукових проєктів, що подаються на конкурс МОН, рецензентом англомовних наукових журналів,автором книги «Шлях до Scopus’у» Юлією Шутяк. Пані Юлія має значний досвід наукової роботи у різних європейських університетах, зокрема працювала дослідником в Університеті Невшатель (Швейцарія) та Льєзькому університеті (Бельгія), яким охоче поділилася зі студентами.

На зустрічі були присутні здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (доктор філософії) рівнів, викладачі кафедри психології та педагогіки. Лекція організована з метою покращення підготовки наукових публікацій студентів і викладачів кафедри психології та педагогіки врамках вивчення таких дисциплін: «Основи психолого-педагогічних досліджень», «Методологія та організація наукових досліджень», «Методологія і організація психолого-педагогічних досліджень».

Науковець презентувала студентам та викладачам свою книгу «Шлях до Scopus’у», в якій висвітлені актуальні питання, пов’язані з організацією наукових досліджень за кордоном, зокрема, написання наукових статей, що індексуються в базі даних Scopus. Пані Юлія наголосила на тому, що такого роду публікації вимагають від дослідників ретельної підготовки та розуміння усіх вимог до наукового контенту. Вона також підкреслила, що дуже важливо, щоб стаття була оригінальною, мала новітній характер і нульову толерантність до плагіату.

Під час зустрічі студенти цікавилися структурою наукової статті та процедурою її рецензування у виданнях, що індексуються в базі даних Scopus, особливостями вивчення академічної англійської мови.

Дослідниця власним прикладом довела те, що випускник Хмельницького національного університету, який активно та цілеспрямовано працює над власним розвитком, може успішно займатися науковими проєктами та реалізувати свій потенціал у різних країнах Європи.

Щиро дякуємо пані Юлі за цікаву та змістовну розмову і запрошуємо для подальшої співпраці!

Кафедра психології та педагогіки