Перейти до вмісту

Участь аспірантів і викладачів кафедри психології та педагогіки у веб-семінарі науковця з Нідерландів Олени Сюриної (Dr. Eleva V. Syurina)

31 травня 2021 року відбулася онлайн-зустріч аспірантів і викладачів кафедри психології та педагогіки з науковцем з Нідерландів Оленою Сюриною (Assistant professor Global Mental health Coordinator Research Masters Global Health Athena Insitute). Темою веб-семінару було «Дослідження в психології: дизайн, методи і виклики».

Ця зустріч викликала у студентів велику зацікавленість, адже пані Олена поділилася власним досвідом проведення наукових досліджень, підготовки наукових статей і процедурою її рецензування у виданнях, що входять до бази СКОПУС.

Багато уваги пані Олена приділила проблемі підготовки наукових статей для англомовних наукових журналів, зокрема процедурі огляду наукової літератури, метааналізу, аналізу, синтезу. Науковець наголосила на тому, що підготовка таких публікацій вимагає ретельної підготовки та розуміння усіх вимог до наукового контенту, чіткого розподілу ролей співавторів наукової статті. Підкреслила, що дуже важливо, щоб стаття була оригінальною, мала новітній характер і нульову толерантність до плагіату.

Під час зустрічі слухачі цікавилися особливостями побудови теоретичної моделі дослідження, процедурою виявлення та запобігання плагіату й антиплагіату, особливостями презентації отриманих результатів.

Колектив кафедри психології та педагогіки подякував пані Олені Сюриної за цікаву та корисну розмову. За результатами зустрічі було прийнято рішення про подальшу співпрацю і визначено актуальні теми для обговорення.