Перейти до вмісту

Викладачі кафедри прийняли участь у Міжнародному онлайн-фестивалі психології «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES

 12.04.2021 р. викладачі кафедри психології та педагогіки прийняли участь у Міжнародному онлайн-фестивалі психології «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES зокрема у майстер-класі «Поспостерігай за своїм мисленням: координатна система радості і страждань». Захід проводили Ханс-Вольфф Граф – дипломований педагог і психолог, ведучий семінарів і тренінгів (з 1975 р.), засновник власної школи «Індивідуальної Трансистемної Психології» – («ІТП») з досвідом міжнародної діяльності (м. Мюнхен, Німеччина) та Анастасія Сидоренко – асистентка-перекладачка, біохімік та студентка медичного факультету університету ім. Людвіга-Максимілліана у (м. Мюнхен, Німеччина).

За словами Ханс-Вольфа: «Між тілом, розумом і душею формується поле координат від радості до страждання. І наша мета, на прикладі моделі – стати диригентом життєвого оркестру і усвідомити як допомогти собі. Ми у себе – найважливіші, тому нам необхідно розуміти, в якому стані у нас тіло, розум і душа».

Отже, у хвилини нашого страждання бажано запитати себе чим я можу зараз допомогти собі:

• з точки зору тіла (базові потреби, наприклад);

• з точки зору розуму (читання чи перегляд відео);

• з точки зору душі (хобі, спілкування).

Завдання представленої моделі на майстер-класі, допомогти кожному з нас залишатися у стані власної гармонії, вчитися спостерігати за собою та рефлексувати.

Викладачі кафедри психології та педагогіки щиро вдячні колегам за цікавий майстер-клас.

Інформація кафедри психології та педагогіки