Перейти до вмісту

Зустріч завідувача кафедри психології та педагогіки з персоналом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області

 З метою популяризації психологічних знань і підвищення інтересу до професії ПСИХОЛОГА кафедрою психології та педагогіки Хмельницького національного університету активно проводиться просвітницька і профорієнтаційна робота на Хмельниччині. Зокрема 5 жовтня 2021 року відбулася зустріч завідувача кафедри – доктора психологічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти України Потапчука Є. М. з персоналом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області. Родзинкою зустрічі було проведення з рятувальниками цікавого та пізнавального заняття на тему «Сім’я як чинник впливу на психічне здоров’я її членів» .

Професор Потапчук Є. М., як досвідчений фахівець з сімейного консультування, звернув увагу слухачів на те, що життєдіяльність людини найбільш пов’язана з двома сферами: сімейною та професійною, які визначають те, наскільки кожен індивід є щасливою чи нещасливою людиною. У період своєї зрілості людина більшість часу приділяє професійній реалізації. Водночас сімейна сфера (батьківська сім’я чи своя сім’я) завжди прямо або ж опосередковано впливає на емоційно-вольову сферу особистості та її поведінку. Від емоційного стану людини залежить ефективність і продуктивність її праці (активність-пасивність, старанність-байдужість). Крім того, якщо у сімейній сфері людини є проблеми, це може стати причиною її девіантної поведінки (агресивність, аутоагресивність, аморальність, зловживання спиртними напоями, сексуальні чи психічні розлади). Під час заняття Євген Михайлович детально розкрив ознаки психічного здоров’я людини, особливості впливу на нього нормативних і ненормативних сімейних криз та шляхи його збереження.

Керівництво Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області подякували професору Потапчуку Є. М. за активну просвітницьку роботу, популяризацію психологічних знань та підвищення психологічної культури серед рятувальників Хмельниччини.

Кафедра практичної психології та педагогіки