Перейти до вмісту

Відкрита лекцію про бібліотерапію

 21 жовтня 2021 року доцентка кафедри психології та педагогіки ХНУ Подкоритова Лариса Олександрівна провела відкриту лекцію на тему «Бібліотерапія» з дисципліни «Арттерапія». До лекції долучились здобувачі вищої освіти бакалаврського та магістерського рівня, викладачі кафедри психології та педагогіки, а також психологи-практики.

Бібліотерапія – це один з видів арттерапії, заснований на цілеспрямованому використанні літератури для надання психологічної допомоги людині.

Терапевтичний та діагностичний ефекти у бібліотерапії ґрунтуються на так званому «Законі Геннетена», який стверджує, що витвір мистецтва виражає душу автора твору і впливає на людей зі схожими особливостями «душевної організації» (Енциклопедичний словник з арттерапії, 2017).

Під час лекції були також розглянуті психотерапевтичні можливості писання, зокрема ведення щоденників і створення художніх і поетичних текстів.

Лекторці були задані запитання щодо особливостей застосування бібліотерапії у конкретних випадках психологічної практики.

Сама лекція отримала схвальні відгуки від колег та інших слухачів.

Початок лекції про бібліотерапії

Слухачі долучаються до лекції

Про основні механізми психотерапевтичного впливу спрямованого читання