Перейти до вмісту

Семінар-тренінг по підвищенню кваліфікації у роботі з кризовими та екстреними ситуаціями

З 23.05. по 25.05.2022 р. у м. Кам’янець-Подільський викладачі кафедри психології та педагогіки проходили семінар-тренінг по підвищенню кваліфікації у роботі з кризовими та екстреними ситуаціями.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру провела семінар-тренінг з метою обговорити особливості соціально-психологічної допомоги населенню в кризових та екстрених ситуаціях в час війни. Сформувати навички використання інструментів роботи з людьми, дітьми, які знаходяться в стадії психологічної кризи внаслідок військових дій. Пояснити важливість забезпечення психічної безпеки спеціаліста. Навчити спеціаліста піклуватися про себе та допомагати колегам, вміти визначати межі своїх можливостей для роботи в критичних ситуаціях, можливість перебувати в професії та уникати синдрому вигорання.

Всі три дні наші колеги не лише навчались, а й відчули професійну підтримку спеціалістів, залучених до надання послуг ВПО. Обговорювали завдання даного заходу, які були спрямованні на подолання: професійних труднощів, вдосконалення організації роботи, стимулювання мотивації до роботи, дотримання етичних норм та стандартів надання соціальних послуг, забезпечення виникненню професійного вигорання, забезпечення емоційної підтримки.

Хочеться подякувати Програмі розвитку ООН за актуальність піднятого питання і бажання ділитися своїми здобутками. За їх бажання підтримати спеціалістів і волонтерів, які надають психологічні послуги.