Перейти до вмісту

Гостьова лекція з елементами практики  для студентів психологів.

09 листопада 2022 року відбулася відкрита гостьова лекція,  яку провела  психолог-психотерапевт, кандидат психологічних наук, доцент і супервізор ІРСГП та МТКІП, навчаючий психотерапевт Української спілки психотерапевтів, керівник Хмельницького регіону Української громадської організації «Інститут розвитку символдрами та глибинної психології», координатор Хмельницької освітньої програми з символдрами Жиловська Тетяна Леонідівна.

 На лекції були присутні викладачі кафедри психології та педагогіки: доктор психологічних наук, професор Комар Таїсія Василівна, кандидат психологічних наук, доцент Антонова Зінаїда Олександрівна, доктор філософії з психології Петяк Олена Віталіївна, кандидат психологічних наук, доцент Руденок Алла Іванівна, та студенти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Лекція відбулась в рамках вивчення навчальних  дисциплін «Основи психологічного консультування» та  «Психологічна допомога в соціальній сфері» денної та заочної форм навчання.

Тетяна Леонідівна ознайомила студентів з одним із напрямків психотерапії «Символдрама» який базується на принципах глибинної психології та в якому використовується особливий метод роботи з уявою, для того щоб зробити наочними несвідомі бажання людини, її фантазії, конфлікти і механізми захисту. Основу символдрами становить фантазування у формі образів клієнта на вільну або задану психотерапевтом тему, тому наші здобувачі вищої освіти мали змогу не тільки прослухати лекційний матеріал, а також спробувати на собі практичні символдраматичні вправи по роботі з сім’єю.

Лектором було проведено символдраматичний мотив з назвою «Сім’я тварин», де учасники лекційно-практичного заняття мали можливість дослідити взаємостосунки власної сім’ї через проекцію у символічній формі.

Дякуємо усім учасникам відкритої лекції за вашу активність, та дякуємо Тетяні Жиловській, за доступно викладений матеріал, сподіваємося на подальшу співпрацю.

Кафедра психології та педагогіки.