Перейти до вмісту

Гостьова лекція для аспірантів про використання програмних засобів забезпечення академічної доброчесності

22.11.2022 р. здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня доктора філософії зі спеціальності  053 Психологія Хмельницького національного університету прослухали гостьову онлайн – лекцію на тему: «Практика використання програмних засобів забезпечення академічної доброчесності». У ролі лектора виступив завідувач кафедри психології Державного торговельно-економічного університету, доктор психологічних наук Миронець Сергій Миколайович.

Аспіранти, як здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, отримали корисну інформацію про правила поведінки з дотриманням основних моральних та правових норм академічної доброчесності, а також про особливості підготовки, перевірки та висвітлення у наукових публікаціях основних результатів дисертаційного дослідження.

Сергій Миколайович чітко та послідовно охарактеризував типи та різновиди плагіату, розкрив процедуру перевірки на автоплагіат. Досить детально розповів, як проходить авторизований процес перевірки на автоплагіат: завантаження (файли усіх стандартних форматів), сканування та перевірка (система автоматично перевіряє документ зі швидкістю 20 секунд на сторінку), автоматичне формування онлайн-звіту (кожен звіт чітко показує ознаки плагіату та точне джерело збігів), результат перевірки (PDF звіт з детальною інформацією).

Проведене заняття викликало у слухачів глибокий інтерес, допомогло усвідомити різні особливості процедури перевірки на автоплагіат і буде сприяти недопущенню помилок при підготовці  наукових публікацій.

Щиро вдячні доктору психологічних наук Миронцю Сергію Миколайовичу за цікаве заняття та корисні знання.

Кафедра психології та педагогіки