Перейти до вмісту

ВИПУСКНИЦЯ КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ – ГЕРОЇНЯ

22 грудня 2022 року на кафедрі психології та педагогіки ХНУ відбулась знакова зустріч. Студенти і викладачі кафедри мали нагоду поспілкуватися з випускницею кафедри – лейтенанткою Овчаренко (Розквас) Вікторією Вікторівною, командиром танкового взводу танкової роти танкового батальйону 36 Окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського. Пані Вікторія захищала Україну від російських загарбників від початку війни, воювала зокрема у Маріуполі, де потрапила у полон, у якому перебувала 6 довгих місяців.

Лейтенантка Вікторія Овчаренко розповідала про нелюдські умови російського полону: відсутність нормального харчування, медичного догляду, побиття, катування, ненависть до української символіки, якщо вона була у татуюваннях. Але у полоні не лише зберегла силу духу, а й допомагала у тому іншим полонянкам. Вікторія – психологиня не лише за фахом, а й за духом. Попри все пережите, вона зберегла почуття гумору, природню доброту і жіночність. Окрім того, як зауважила наша героїня,  полон навчив її цінувати час свого життя, визначати справжні його цінності і пріоритети: «Я не піду на зустріч, якщо я не хочу цього. Не витрачатиму час на те, що не є дійсно потрібним».

Здобувачі вищої освіти та професорсько-викладацький склад кафедри психології та педагогіки щиро дякують лейтенантці Овчаренко Вікторі Вікторівні за героїзм, відвагу і захист України.

Кафедра психології та педагогіки