Перейти до вмісту

21 березня керівник гуртка «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами (ООП)» Руденок Алла Іванівна та члени гуртка  провели семінар на тему «Синдром Дауна: Міфи та реальність»

Вікторія Вольська, студентка групи ППм 22-1, зазначила, що у всіх людей на планеті 46 хромосом. А у осіб із синдромом Дауна – 47. У 21-й парі живе третя зайва хромосома. Тому синдром називають ще «трисомія по 21-й парі», а день синдрому Дауна відзначають 21-го числа третього місяця. Тобто 21-го березня. Звідси і флешмоб одягання “зайвих” шкарпеток.

Анастасія Пятіна, студентка групи ППз 19-1, розкрила питання причин виникнення та видів синдрому Дауна 

Інформацію статистичних даних щодо кількості осіб з синдромом Дауна  у світі та в Україні надала студентка групи СОБм-22 Аліна Полюк.

Жваву дискусію викликало питання міфів, які варто розвіяти, для того, щоб діти, дорослі з синдромом Дауна почували себе комфортно в світі та могли реалізувати свій потенціал

Юлія Бортняк, студентка групи ППмз 22-2, поділилася особистим досвідом роботи з цією категорією дітей, оскільки працює в рабілітаційному центрі «Турбота».

Усі члени гуртка поділилися інформацією щодо успіхів українських та зарубіжних особистостей із синдромом «Дауна».

Зокрема, інформація пролунала про лучанина Богдана Кравчука, який здобув вищу освіту і отримав диплом бакалавра історії. Про 11-річну чернівчанку Марію Куваєву, яка  є відомою у світі фотомоделлю для соціальних проектів у різних країнах світу.

Стефані Гінз — перша акторка з синдромом Дауна в історії світового кінематографа, а Тім Харріс — перший ресторатор, чиє кафе Tim’s Place неофіційно називають найбільш дружнім рестораном у світі.

Інформацію подала керівник гуртка Алла  Руденок