Перейти до вмісту

Відкрита лекція на тему: «Що таке гіпноз і як він діє на нас?»

23.03.2023 року для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Психологія» Хмельницького національного університету, в рамках освітнього компоненту «Основи сугестології» відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Що таке гіпноз і як він діє на нас?», яку було проведено доктором психологічних наук, доцент, доцент кафедри теоретичної та консультативної психології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Попелюшко Романом Павловичем.

На лекції були присутні: доцент кафедри психології та педагогіки Антонова Зінаїда Олександрівна та студенти магістри денної та заочної форми навчання.

Під час лекції Роман Павлович  розкрив сутність і засоби маніпулювання свідомістю, розглянув особливості психологічних та фізіологічних характеристик гіпнозу. Обговорив зі здобувачами освіти магістерського рівня покази та протипокази застосування гіпнотичного трансу в психологічному консультуванні та в педагогічній діяльності.

На завершення, Роман Павлович наголосив на важливості формування у майбутніх психологів-консультантів уміння користуватися різноманітними формами вербальної та невербальної сугестії, розвивати здатність ефективно впливати на свідомі та підсвідомі рівні психіки особистості.

Щиро дякуємо доценту кафедри теоретичної та консультативної психології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Попелюшку Роману Павловичу за співпрацю та бажання ділитися зі студентами своїми науковими та практичними здобутками.