Перейти до вмісту

Відкритий семінар «Професійний розвиток особистості сучасного фахівця в умовах освітнього простору» за участю стейкхолдерів

23.03.2023 року кафедрою психології та педагогіки був проведений черговий Відкритий семінар «Професійний розвиток особистості сучасного фахівця в умовах освітнього простору» за участю представників роботодавців, академічної спільноти, випускників, здобувачів вищої освіти.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету Віктор ЛОПАТОВСЬКИЙ. Під час звернення проректор відзначив, що кафедра психології та педагогіки з перших днів повномасштабної війни активно включилася у роботу з родинами переселенців, зауважив відповідність змістовного наповнення підготовки фахівців психології вимогам сьогодення. Віктор ЛОПАТОВСЬКИЙ відмітив, що кафедра психології та педагогіки успішно пройшла акредитацію освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія.

Декан факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту Євген ПАВЛЮК розкрив перспективи розвитку спеціальності 053 Психологія, звернув увагу на якість кадрового складу кафедри, побажав плідної роботи на Відкритому семінарі.

Завідувач кафедри психології та педагогіки Євген ПОТАПЧУК розкрив проблеми та перспективи підготовки майбутніх психологів, зазначив, що сучасний фахівець має відповідати викликам сьогодення, тому удосконалення освітнього процесу є актуальною проблемою.

Директор Державного закладу «Хмельницький обласний центр соціально-психологічної допомоги» Алла АНДРЕЙЧАК ознайомила присутніх з особливостями роботи Центру, звернула увагу на необхідність володіння психологами такою особистісною якістю як стресостійкість та достатній рівень професійних знань.

Провідний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб, випускниця кафедри, Олександра КОЦЮК наголосила, що сучасні психологи мають бути активні, мобільні, ініціативні, постійно працювати над власним саморозвитком, вміти презентувати себе в соціальних мережах, співпрацювати з громадськими організаціями, з міжнародними фондами.

Представник громадської організації «Хмельницький центр здорової молоді» Анастасія ХАБЛЮК розповіла про напрямки роботи Центру, зазначила можливості співпраці з кафедрою.

Завідувач сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області Тетяна ХУТОРЯ наголосила на актуальних та затребуваних компетентностях психолога, що відповідають запитам сучасного ринку праці та відображають регіональні особливості, ініціювала підписання угоди про співпрацю.

Головний спеціаліст сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області Тетяна СКАРЖЕНЮК відзначила імідж випускників ХНУ на ринку праці та розкрила перспективи розвитку спеціальності 053 Психологія.

Координатор Громадської організації «Жіночий Хаб» Вікторія ПАРХОМЕЦЬ розкрила напрямки роботи організації, звернула увагу на необхідність формування умінь і навичок надання психологічної допомоги родинам учасників бойових дій.

Завідувач юридичною клінікою Казимір ГОЛДЗІЦЬКИЙ поінформував студентів про можливості організації своєї власної справи.

Провідний фахівець Центру кар’єри Олена ДОРОТЮК ознайомила студентів з сайтом Центру кар’єри ХНУ, основними напрямами роботи, розповіла про вакансії, співпрацю з роботодавцями.

Психолог Хмельницької філії обласного Хмельницького центру зайнятості Ганна КАРВАСАДНА довела до відома учасників Відкритого семінару алгоритм звертань до центру зайнятості, надала інформацію про затребуваність психологів на сучасному ринку праці.

Відкритий семінар пройшов у надзвичайно доброзичливій, теплій атмосфері.

Щиро дякуємо усім учасникам!

Інформація кафедри психології та педагогіки