Перейти до вмісту

День Психолога

24 квітня 2023 року на кафедрі психології та педагогіки відбувся захід, присвячений Дню Психолога. День психолога – свято молоде. Та й самій професії лише сто років з невеликим. Але немає широко застосовуваної у суспільстві спеціальності, ніж Психологія.

Кафедру психології та педагогіки привітав декан факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту доктор педагогічних наук, професор Євген Павлюк, побажав плідної співпраці. Наголосив на тому, що психологи  допомагають впоратися із життєвими негараздами, подолати стреси й депресії. І з кожним роком представники цієї професії стають все більш необхідними. Психологічна діяльність отримала нормативно-правову основу – з’явилися юридичні документи щодо регулювання статусу, змісту і форми діяльності професійного психолога.

З привітальним словом виступив завідувач кафедри психології та педагогіки, доктор психологічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Євген Потапчук. Привітав колектив кафедри з Днем психолога та розкрив важливість і цінність професії у теперішній час. Сьогодні ж в Україні професія психолога (професійне свято відзначається з 2004 року) набула особливої привабливості. Психологи працюють в освітніх та науково-дослідних закладах, у лікарнях та різних соціальних службах, на виробництві, у правоохоронних органах та у службах з подолання наслідків надзвичайних ситуацій, у сфері реклами та спорту, у засобах масової інформації. Надають професійну допомогу у громадських організаціях допомагаючи учасникам бойових дій у зоні АТО, вимушеним переселенцям, лікарям під час пандемії. Психологічні служби створені при вищих навчальних закладах, а також відкрито багато приватних консультативних та психологічних центрів, де працюють випускники кафедри.

До привітань долучилася старший викладач Бердянського державного педагогічного університету Качерова Ольга Георгіївна, яка поділилася досвідом як подолати страх, паніку, агресію за допомогою арт-терапії.

Аспірантка кафедри психології та педагогіки Аліна Вовк поділилася досвідом роботи індивідуальних консультацій з військовослужбовцями. Виділила, що основними видами діяльності психолога є: просвітницька та психопрофілактична робота; психологічне консультування; психодіагностика; психокорекція, психологічна реабілітація.

У професійне свято «День психолога» до численних привітань приєдналися студенти всіх курсів спеціальності Психологія. Поділились своїми практичними здобутками провівши вправи на самодопомогу та саморегуляцію психічних станів. Від батьківського колективу виступили Цебень Олег Володимирович та Цебень Лілія Миколаївна, які на прикладі притчі продемонстрували роботу психолога.

До привітань долучився випускник кафедри психології та педагогіки Артем Михайлов, привітав всіх присутніх з Днем Психолога, побажав студентам вивчати англійську мову і не боятися відкривати для себе щоразу нові напрямки у психології.

Багато теплих слів почули викладачі від магістрів спеціальності 053 Психологія.

Організатори висловлюють слова подяки усім хто відвідав захід. Бажаємо миру, добра, любові та злагоди!

Інформація кафедри психології та педагогіки.