Перейти до вмісту

Гостьова лекція про етичні аспекти у роботі з дітьми від психологині Тетяни Матвійчук

У жовтні 2023 року у рамках дисципліни «Основи психологічної корекції (ОКР – бакалавр) відбулась відкрита гостьова лекція у змішаному форматі «Етичні аспекти у роботі дитячого психолога», у якій було розглянуто складності і специфіку роботи психолога закладу освіти та приватного психолога у роботі з дітьми і підлітками.

Лекцію провела Тетяна Матвійчук – кандидатка психологічних наук, доцентка, дитяча, підліткова та сімейна психологиня, психотерапевтка у напрямку клієнт-центрованої терапії, фахівець з піскової терапії, авторка і ведуча навчальних семінарів для практикуючих спеціалістів по роботі з дітьми та підлітками, ведуча тренінгових програм для дітей, підлітків та молоді, голова секції дитячої та юнацької психотерапії Хмельницького осередку УСП (м. Хмельницький).

Пані Тетяна розповіла про повноваження психолога, що працює у закладі освіти, етичні принципи  роботи дитячого психолога, про необхідність написання батьками спеціальної згоди на індивідуальну роботу практичного психолога з дитиною, етичні вимоги до дитячої психодіагностики та низку інших важливих і нагальних питань, які мало висвітлені у сучасних підручниках.

До лекція долучились не лише здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а й здобувачі другого (магістерського) рівня, а також викладачі кафедри психології та педагогіки і кафедри соціальної роботи ХНУ.

Після викладу основного матеріалу слухачі задали низку запитань лекторці, поділились своїми думками і враженнями щодо почутого. Кафедра психології та педагогіки висловлює щиру подяку пані Тетяні Матвійчук за доступний і ґрунтовний виклад матеріалу та сподіваємось на подальший розвиток співпраці.

Інформація кафедри психології та педагогіки