Перейти до вмісту

Гостьова лекція з психології толерантності психологині Юлії Підопригори

У жовтні 2023 року у рамках дисципліни «Психологія толерантності» (ОКР – магістр) відбулась відкрита бінарна гостьова лекція у змішаному форматі «Толерантне ставлення до ЛГБТ+ спільноти».

Лекцію провели психологиня, психотерапевтка, сексологиня, модераторка дивізіону ЛГБТІК+ консультантів Центру Практичної Психології (ЦПП) «Happy life» Юлія Підопригора та Василь Купцов, психолог, арттерапевт, викладач ЦПП «Happy Life»

Гості розповіли здобувачам освіти магістерського рівня про коректне і некоректне вживання слів, пов’язаних з темою їхньої лекції, наприклад, коректніше вживати «гомосексуал» замість «гомосексуаліст», «гомо- бісексуальна орієнтація» замість «нетрадиційна орієнтація» тощо. Були також описані модель сексуальності людини, особливості прийняття особою своєї гомосексуальної ідентичності, про камін-аут (добровільне розголошення людиною про свою сексуальну чи гендерну ідентичність іншим людям).

Після викладу основного матеріалу, здобувачі вищої освіти задали низку запитань доповідачам, поділились своїми думками і враженнями щодо почутого.

Кафедра психології та педагогіки висловлює щиру подяку пані Юлії Підопригорі та пану Василю Купцову за сучасний і доступний матеріал та сподівається на подальший розвиток співпраці.

Інформація кафедри психології та педагогіки