Перейти до вмісту

Гостьова лекція на тему “Психологічна допомога  військовослужбовцям під час медико-психологічної реабілітації” за участю запрошеного стейкхолдера Галини ПАСТОЩУК

01.11.2023 року відбулась гостьова лекція для ОКР Магістр, денної та заочної форми навчання. В рамках навчального предмету «Психологічна допомога в соціальній сфері» розглядали тему Психологічна підтримка чи допомога військовослужбовців підчас медико-психологічної реабілітації. Запрошений гість, практикуючий психолог ДУ «ТМО МВС України по Хмельницькій області», член Української психоонкологічної асоціації, фахівець з великим стажем роботи з військовими та онкохворими – Пастощук Галина.

Під-час зустрічі розглядались теми підтримки, допомоги військовим, котрі проходять фізичну реабілітацію та їх сім’ям. Що таке ПТСР і періоди його формування. Говорили про те, як підготувати суспільство до взаємодії з військовими, які повернулись з зони бойових дій.

Пані Галина на практиці продемонструвала ефективний вплив застосування біосугестивних технологій в груповій реабілітації військових. Практичні заняття проходять у групових та індивідуальних сесіях, а також в міні-групах для вечірньої рефлексії та різноманітних арт-терапій.

Інформація кафедри психології та педагогіки