Перейти до вмісту

Арттерапевтичний вебінар «Презентація авторської методики «Легенда про Перемогу» від доцентки кафедри психології та педагогіки Лариси Подкоритової

23 листопада 2023 року доцентка кафедри психології та педагогіки ХНУ Лариса Подкоритова провела для освітян вебінар з арттерапії «Презентація авторської методики “Легенда про Перемогу”». Захід відбувся у рамках проєкту «Психопрофілактика тривожних станів засобами арттерапії» 2023-2024 н.р., який є циклом методичних вебінарів для педагогічних працівників (вчителів, вихователів, практичних психологів, соціальних педагогів, асистентів вчителів). Цей проєкт спрямований на навчання педагогічних працівників основним правилам використання методик та вправ з елементами арттерапії для подальшого їх застосування в особистому житті та педагогічній практиці. Організаторкою проєкту є Луценко Олена – методистка методичного відділу Комунального комплексного позашкільного навчального закладу «Київський міський будинок учителя», членкиня правління ВГО «Арт-терапевтична асоціація». Проєкт здійснюється спільно з ВГО «Арт-терапевтична асоціація».

Під час вебінару були коротко розглянуті особливості легенди як літературного жанру і як арттерапевтичної техніки. У якості прикладу роботи з легендою Л. Подкоритова представила свою авторську вправу «Легенда про Перемогу», розроблену нею під час ведення групи психологічної підтримки у лютому-червні 2022 року.

Після написання легенди відбулось активне обговорення вправи, яка справила сильне і позитивне враження на учасників і учасниць вебінару: «Дуже сильна техніка», «Цікавий досвід, є про що подумати», «Дякую за досвід! Цікаво».

Кафедра психології та педагогіки щиро дякує організаторці вебінару Олені Луценко за тривалу і плідну співпрацю.

Інформація кафедри псхології та педагогіки