Перейти до вмісту

Продовження тренінгів для міської ради

27–28 грудня 2023 року доценти кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету, тренери Ізраїльської Коаліції по роботі з травмою (Israel Trauma Coalition) В’ячеслав Гаврилькевич і Лариса Подкоритова продовжили навчальний курс від Ізраїльської Коаліції по роботі з травмою для працівників структурних підрозділів міської ради та підпорядкованих установ. Навчання відбулося у рамках співпраці Хмельницького національного університету з Ізраїльською Коаліцією по роботі з травмою і Хмельницьким центром стресостійкості.

Під час заняття були розглянуті поняття професійного вигорання, його фази і симптоми, феномени вторинної травматизації і «втоми від співчуття», а також відповідні прийоми психологічної самодопомоги.

Зокрема, за допомогою відповідного тесту, учасники визначили свої провідні ресурсні канали за моделлю «BASIC Ph», яку розробив професор М. Лахад.

Була також надана інформація про салютогенний підхід, запропонований медичним соціологом А. Антоновським. Згідно цього підходу, важливо звертати увагу не на те, що з людиною «не так» (патогенний підхід), а на її ресурси і можливості.

Під час надання зворотного зв’язку учасники тренінгу висловили побажання щодо продовження таких навчальних зустрічей.

Більше інформації про діяльність зазначених організацій можна дізнатися за посиланнями нижче:

– Ізраїльська Коаліція по роботі з травмою (Israel Trauma Coalition – ITC) в Україні:

https://www.facebook.com/traumacoalition.ua

– Центр стресостійкості (Center of Resilience) у Хмельницькому:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553992462151

– Заходи від керівниці центру стресостійкості у Хмельницькому Тетяни Гуранської розміщені:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004404313812

Інформація про подію на сайті Хмельницької міської ради: https://www.khm.gov.ua/uk/content/tryvaye-navchannya-vid-izrayilskoyi-koaliciyi-travmy-dlya-pracivnykiv-strukturnyh

Кафедра психології та педагогіки дякує Хмельницькій міській раді, керівниці Центру стресостійкості (Center of Resilience) у Хмельницькому Тетяні Гуранській, Israel Trauma Coalition за плідну і цікаву співпрацю.

Доценти кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету Лариса Подкоритова і В’ячеслав Гаврилькевич разом із керівницею Центру стресостійкості (Center of Resilience) у Хмельницькому Тетяною Гуранською (праворуч)

Доценти кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету В’ячеслав Гаврилькевия і Лариса Подкоритова проводять тренінг від Ізраїльської Коаліції по роботі з травмою для працівників міської ради та підпорядкованих установ

Інформація кафедри психології та педагогіки