Перейти до вмісту

Виїзна лекція з дисципліни «Соціально-психологічний супровід у складних життєвих обставинах»

21 березня 2024 року в стінах центру психічного та фізичного здоров’я «MOROZ CLINIC» відбулася виїзна лекція під керівництвом професора, доктора психологічних наук Таїсії КОМАР. Ця лекція організована для студентів другого (магістерського) рівня в рамках вивчення дисципліни «Соціально-психологічний супровід у складних життєвих обставинах».  

Центр психічного та фізичного здоров’я «MOROZ CLINIC» під керівництвом засновника та провідного психолога, лікаря-психотерапевта Юрія Юрійовича Мороза, пропонує широкий спектр послуг, зокрема консультування та коучинг,  психологічний супровід  для створення та підтримки здорової психологічної атмосфери, підтримку психологічного благополуччя дітей, молоді, осіб літнього віку.

Під час лекції студенти дізналися про особливості роботи психолога у вирішенні проблем, пов’язаних зі складними життєвими обставинами та психологічними труднощами. Лектор ознайомив студентів з основними напрямками роботи «MOROZ CLINIC», що включають у себе когнітивно-поведінкову терапію (КПТ) та схема-терапію, яка дозволяє надавати ефективні та науково обґрунтовані втручання в сфері психічного здоров’я. Крім того, охарактеризував особливості роботи з  тривожними розладами, розладами особистості та іншими психічними проблемами.

Юрій МОРОЗ зосередив увагу на особливостях роботи  з особами з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР), зокрема огляд основних симптомів та критеріїв діагностики, визначення причин та факторів ризику, особливостей консультативної діяльності, перегляд ефективних методів лікування ПТСР за допомогою КПТ та схема-терапії, розглянули стратегії підтримки та допомоги для людей, що стикаються з ПТСР.

Професор, доктор психологічних наук Таїсія КОМАР та майбутні психологи висловили слова щирої вдячності Юрію МОРОЗУ за ґрунтовну доповідь, цінні знання, відкритість до спілкування та заохочення до саморозвитку.

Кафедра психології та педагогіки