Перейти до вмісту

Конкурс «Молодий вчений року»

З лютого по квітень 2024 року Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України проводився конкурс «Молодий вчений року» за підсумками роботи в 2023 році. Метою конкурсу є визнання та підтримка значних досягнень молодих вчених у різних сферах діяльності, популяризація науки, підвищення інтересу до наукових досліджень.

Цьогоріч Хмельницький національний університеті в номінації «Психологія» представляла доцентка кафедри психології та педагогіки, доктор філософії з психології, доцентка Дарія КАРПОВА. Викладачка поділилася своїми досягненнями у науці за результатами діяльності у 2023 році, стала номінанткою конкурсу «Молодий вчений 2023 року» і отримала відповідний сертифікат.

Варто зазначити, що Дарія приймає активну участь у науковому житті університету, керує науковим товариством студентів і молодих вчених факультету здоров’я, психології, фізичної культури та спорту. Вона досить результативно представляє наукову школу «Психологічні засади підготовки молоді до сімейного життя» на різних міжнародних та вітчизняних конференціях та семінарах, є автором та співавтором багатьох наукових праць з проблематики сімейних ролей та підготовки молоді до сімейного життя. У грудні 2023 року, підготовлений нею у співавторстві, довідник сімейного психолога  «Психологічна діагностика сімейних ролей як моделей поведінки подружжя» отримав диплом лауреата 2 премії конкурсу «Краще видання року». Крім того у 2023 році Дарією отримано свідоцтво на реєстрацію авторського права на твір наукового характеру «Психологічна методика «Діагностика патологізуючих сімейних ролей».

Вітаємо Дарію КАРПОВУ та бажаємо подальших успіхів на творчій та науковій ниві!

Інформація кафедри психології та педагогіки