Перейти до вмісту

Освітньо-просвітницька лекція “Психофізіологія серця: від давнини до сьогодення”.

 6 вересня 2017 року в залі Мистецького простору Подільського культурно-просвітительського Центру імені М.К.Реріха (за адресою: м. Хмельницький, Проспект Миру, 103/1) доцент кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету, кандидат психологічних наук В’ячеслав Костянтинович Гаврилькевич розпочав цикл освітньо-просвітницьких лекцій “Психофізіологія серця: від давнини до сьогодення”.

Це низка лекцій, в яких здійснюється мандрівка через віки й тисячоліття по різних країнах, по різних філософських і медичних системах, щоб зібрати і зіставити давні й сучасні знання про серце як осередок духовного, психічного і фізіологічного життя людини. Загальна мета цих лекцій – розширити уявлення про серце як важливий орган психофізіологічної регуляції функцій організму людини, а також сприяти поширенню знань про психогігієну серця. Уже відбулось 4 лекції. Має відбутись ще 3 лекції: 1, 15 і 29 листопада 2017 року.

В лекціях беруть участь викладачі та студенти вищих навчальних закладів міста Хмельницького (найбільшу частку складають студенти Хмельницького національного університету, які навчаються за спеціальністю «Психологія»), а також інші люди, кого цікавить історія психології та психофізіологія. Тематиці, яка розглядається на лекціях було присвячено окремий випуск телепередачі «Під абажуром» на Хмельницькій обласній державній телерадіокомпанії.

«Поділля-Центр» 19 жовтня 2017 року: